Nasi podopieczni

• Piotrek

Piotr urodził się jako wcześniak w 28 tyg. ciąży bliźniaczej. Stwierdz... więcej

• Oskar

Oskarek urodził się w 2001 roku, ma toksoplazmozę wrodzoną, ma porażeni... więcej

• Aleksandra

U Oli zdiagnozowano zespół wad wrodzonych, obustronny wrodzony przeprost ... więcej

Zobacz wszystkich

O fundacji

„Fundacja Bo Cię Kocham " została zarejestrowana w dniu 14.02.2012
Siedzibą Fundacji jest miasto Kraków, a fundatorem Bogusława Ziarkowska.
Założenie fundacji to pomysł Moniki, która przekonała inne dziewczyny, że w życiu warto robić coś, co pomoże niepełnosprawnym dzieciom i ich rodzinom znaleźć zrozumienie i poczucie, że nie są same ze swoimi problemami.

Pomysł przechwyciła Bogusia i Monika (mamy niepełnosprawnych dzieci). Do naszego grona dołączyły jeszcze Kasia, Ania, Beata, Magda,Beata, Beata, Dorota     i Jola, które chcą pomagać innym.

Naszym zadaniem jest przekonanie rodziców dzieci niepełnosprawnych, że warto opowiadać o sobie i dzielić się z innymi swoimi problemami. Osoby, które zetknęły się z niepełnosprawnością, często czują się wyizolowane ze społeczeństwa              i zdane same na siebie. W takich chwilach dobrze jest korzystać z pomocy innych.

Stawiamy sobie za cel, udzielanie pomocy dzieciom, które są dotknięte chorobą       i wspieranie ich rodzin w pozyskiwaniu funduszy na leczenie i rehabilitację. Chcemy również, aby informacje zamieszczone na naszej stronie ułatwiły rodzicom dotarcie do sprawdzonych ośrodków rehabilitacyjnych, pokierowały w uzyskaniu należnych im świadczeń oraz stworzyły możliwość zdobycia wiedzy na temat uprawnień i ulg przysługujących osobom niepełnosprawnym.

Chcemy, aby nasi wolontariusze pomagali rodzicom naszych podopiecznych.
Będziemy organizować spotkania podopiecznych i fundować im paczki okolicznościowe.

Rodzice naszych podopiecznych ( i nie tylko), będą mogli skorzystać z możliwości zamieszczania na naszej stronie internetowej informacji o chęci kupna, sprzedaży, zamiany lub oddania sprzętu rehabilitacyjnego, zabawek, artykułów medycznych itp.
Będziemy też na bieżąco śledzić i zamieszczać na naszej stronie informacje prasowe, które mogą okazać się przydatne naszym podopiecznym.
Będziemy dążyć do tego, aby nasza fundacja zdobyła status organizacji pożytku publicznego. Dzięki temu nasi podopieczni będą mieli swoje subkonta, na które będzie można przekazywać darowizny i 1% podatku.
W przyszłości chcemy nawiązać współpracę z radcą prawnym, który pokieruje i podpowie, jak załatwiać sprawy odszkodowawcze – z doświadczenia wiemy, że osoby, które dotknęło nieszczęście często z nieświadomości, bądź z niewiedzy na ten temat, nie kierują spraw błędów medycznych lub wypadków komunikacyjnych na drogę sądową.

Wśród znajomych mamy zaprzyjaźnionych rehabilitantów, którzy chętnie spotkają się z Państwem i podpowiedzą w jaki sposób rehabilitować Wasze dzieci.
Mamy mnóstwo pomysłów na rozwój naszej fundacji, z którymi chcemy się podzielić, dlatego gorąco zachęcamy wszystkich do skorzystania z naszej propozycji i dzielenia się z nami swoimi problemami.

Sponsorzy fundacji

Strony www Złota Polska Ekopartner Radio Kraków